JAK ŽÍT DLOUHO.cz

KOŠÍK

 x 

košík je prázdný

Vitakrill caps - nová generace omega-3 mastných kyselin v podobě KRILOVÉHO OLEJE

Vitakrilcaps

Superba™ antarktický krilový olej pochází z krunýřovky krillové (Euphausia superba), která žije v obrovských hejnech ve vodách Antarktidy. Krunýřovka se živí droboučkým fytoplanktonem a je podstatnou součástí potravinového řetězce Antarktidy. Je zdrojem pokrmu pro mnoho antarktických mořských živočichů, včetně velryb, tuleňů a tučňáků.

Krunýřovka (kril) je bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin: DHA (kyseliny dokosahexaenové), EPA (kyseliny eikosapentaenové) a astaxanthinu, který jí dodává charakteristickou červenou barvu. Astaxanthin patří mezi hlavní karotenoidy mořských živočichů a plní i tyto další funkce:
- chrání před oxidací nezbytné nenasycené mastné kyseliny
- stimuluje imunitní odpověď organismu
- ochraňuje před UV zářením
- zlepšuje komunikaci mezi buňkami
- ovlivňuje chování, zlepšuje plodnost

Všechny tyto funkce a činnosti, stejně jako mnoho dalších, dokáže astaxanthin přenést i na lidský organismus, čímž mu zajišťuje značnou ochranu a pevné zdraví.

Krilový olej - vynikající zdroj omega-3

Superba™ krilový olej dodává většinu obsažených omega-3 kyselin ve formě fosfolipidů, naopak rybí olej poskytuje omega-3 kyseliny v podobě triglyceridů a ethylesterů.
Univerzity v Oslu a Akershus University College zkoumaly vliv krilového i rybího oleje na koncentraci lipidů v krvi a také markerů oxidačního stresu a zánětů, aby zjistily, jak tyto různé molekulární formy omega-3 kyselin (triglyceridy a fosfolipidy) ovlivňují hladinu EPA a DHA.
Výzkum potvrdil, že konzumace krilového oleje umožňuje snižovat užívání DHA a EPA. Navíc se zjistilo, že vzrostla nejen hladina nezbytných omega-3 mastných kyselin, ale také ukazatel HDL-cholesterol/TG, což ještě více poukazuje na to, jak dalece je tento přípravek zdraví prospěšný.

Po užívání krilového oleje Superba™ došlo ke snížení hladiny triglyceridů v plazmě a k výraznému snížení rizika ischemické choroby srdeční, což nebylo pozorováno u osob užívajících olej z ryb.
Jiné výzkumy potvrdily, že Superba™ krilový olej může příznivě působit na osoby s metabolickým syndromem a hepatickou steatózou. V preklinických výzkumech byla myším nasazena dieta s vysokým obsahem tuků, což způsobilo výrazný nárůst tuku a cholestero-lu v játrech. Superba™ krilový olej, který je bohatým zdrojem omega-3 fosfolipidů, pomohl zredukovat obsah tuku a cholesterolu u těchto myší krmených tučnou stravou.

Krilový olej - zdroj astaxanthinu
Astaxanthin je látka, která se v přírodě běžně vyskytuje. Má růžovou barvu (xanthofyl) a patří do skupiny karotenoidů. Kril obsahuje velké množství tohoto barviva a díky němu má charakteristické růžové zabarvení. Struktura astaxanthinu je velmi podobná struktuře jiných karotenoidů, takových jako beta-karoten, lutein, zeaxanthin, proto vykazuje metabolické a fyziologické funkce, které jsou pro karotenoidy typické.

 


Přítomnost hydroxylových a ketonových skupin v každém prstenci částic astaxanthinu ji však polarizuje a dodává unikátní vlastnosti, jako jsou schopnost esterifikace, afinita k fosfolipidům a větší antioxidační aktivita. Díky této unikátní struktuře a velmi vysoké antioxidační účinnosti astaxanthin výborně chrání fosfolipidy cytoplazmatických membrán a ostatní lipidy organismu před poškozením, které způsobují volné radikály. Účinnost této látky zajišťuje její stavba, která chrání strukturu cytoplazmatické membrány z obou stran.

Objev astaxanthinu a jeho neskutečně silných antioxidačních vlastností otevírá novou kapitolu v používání přírodních antioxidantů. Již několik let probíhají klinické testy zaměřené na použití astaxanthinu. Dosažené výsledky nesporně ukazují, jak prospěšné je pro zdraví našeho organismu doplňování této látky.

Astaxanthin a ochrana před nádory
Vědci ze School of Food Science z washingtonské univerzity provedli výzkum, jehož cílem bylo určit, jaký vliv má strava obsahující astaxanthin na imunitu, míru poškození DNA a zánětlivost u mladých zdravých žen (průměrný věk 21,5 let). Ženy byly rozděleny do 3 skupin
a po dobu 8 týdnů dostávaly 0 mg, 2 mg nebo 8 mg astaxanthinu denně.
Nárůst hladiny astaxanthinu v plazmě v závislosti na dávce byl pozorován jak po čtyřech, tak po osmi týdnech užívání. Díky většímu množství astaxanthinu v organismu došlo už po 4 týdnech ke snížení počtu poškození DNA. Na základě poškození markerů DNA bylo u obou skupin, které dostávaly astaxanthin, pozorováno snížení poškození v průměru o 42 %.
Redukce množství poškození DNA, jak je obecně známo, snižuje riziko vzniku nebezpečných mutací v genetickém materiálu, které mohou vést k rozvoji nádorů.

Astaxanthin a záněty
Obecným testem na přítomnost zánětů v těle je množství proteinu CRP v krvi. Jeho vysoká hladina poukazuje na zvýšené riziko kardiovaskulárních onemocnění. Výsledky měření tohoto parametru v plazmě pacientů po 8 týdnech užívání 2 mg astaxanthinu denně prokázaly až 50% snížení výskytu CRP proteinu oproti počátečním hodnotám. Odolnost vůči zánětům se tak výrazně zvýšila.

Astaxanthin a imunita
Astaxanthin dokáže stimulovat růst lymfocytů v imunitním systému. Výsledky výzkumů ukázaly, že celkové množství lymfocytů T a B se zvětšovalo, avšak na populaci lymfocytů Th, Tc a buněk NK to vliv nemělo. Došlo naopak ke zvýšení cytotoxické aktivity buněk NK - znamená to úžasný nárůst obranyschopnosti organismu, zvláště před bakteriemi a viry, ale také před rozvojem rakovinotvorných procesů.

Silný vliv astaxanthinu na imunitu potvrdily i tuberkulinové testy. Reakce osob, které dostávaly 2 mg astaxanthinu, byla mnohem výraznější, a tudíž jejich odolnost vůči tuberkulóze mnohem lepší než odolnost osob, které astaxanthin nedostávaly.

Astaxanthin a reflux
Astaxanthin je účinný v mírnění příznaků refluxní choroby jícnu u pacientů s žaludeční infekcí Helicobacter pylori. Prokázala to studie, kterou provedl mezinárodní tým evropských vědců.

Pacienti trpící poruchou trávení, u nichž byla diagnostikována nákaza bakterií Helicobacter pylori, dostávali po dobu 4 týdnů 40 mg astaxanthinu denně. Jedním z nejviditelnějších efektů terapie bylo snížení projevů refluxu měřeného dle mezinárodní stupnice GSRS (Gastrointestinal Symptom Rating Scale) až o 45 %. Kromě snížení těchto projevů došlo také k obecnému zlepšení nálady.

Vědci se domnívají, že za příznivý vliv astaxanthinu vděčíme především jeho antioxidačním schopnostem, které pomáhají zmenšovat oxidační stres vyvolaný mj. bakteriemi. Nadměrný oxidační stres a s ním související záněty mohou být jednou z příčin intenzivnějších refluxních symptomů.

Astaxanthin a ateroskleróza
Nejnovější klinické testy, které v roce 2010 proběhly v Japonsku, ukázaly, že astaxanthin je nezvykle účinnou látkou působící na redukci koncentrace triglyceridů u pacientů s jejich nadměrným výskytem. U osob, kterým bylo podáváno od 18 mg astaxanthinu denně, bylo již po 12 týdnech pozorováno více než 25% snížení koncentrace triglyceridů. S tímto snížením šlo ruku v ruce zvýšení dobrého cholesterolu (HDL) o zhruba 15 %. Tyto výsledky bezesporu potvrzují, že astaxanthin může být považován za přírodní látku účinně působící proti ateroskleróze.

VITAKRILCAPS
Nová generace omega-3 mastných kyselin v podobě KRILOVÉHO OLEJE - lepší vstřebatelnost i efekt.
Vysoké množství fosfolipidů - péče o játra, mozek, výkon.
Přírodní antioxidanty a mořské flavonoidy - mnohonásobně vyšší antioxidační účinek, bezvadná vstřebatelnost.
Nemá chuť ryb, nezpůsobuje říhání.

Balení: 60 kapslí

Dávkování: 2 kapsle denně, ráno, během jídla

Denní dávka obsahuje: 1000 mg krilového oleje Superba™, který je zdrojem 240 mg omega-3 mastných kyselin (EPA 120 mg, DHA 55 mg), 400 mg fosfolipidů, 50 mg cholinu, 100 µg astaxanthinu. Výrobek není určen dětem do 3 let.

1 250,00 CZK za ks Vitakrill caps - krilový olej - péče o sredce, cévy, játra

Vitakrilcaps - Krilový olej - mimořádně přínosný zdroj omega-3 kyselin

Nová generace omega-3, péče o srdce a cévy

Inovovaný doplněk stravy Vitakrilcaps NEW obsahuje pokročilejší formu krilového oleje - tzv. Superba BoostTM.

Získává se z krunýřovky krillové, která pochází z čistých moří u Antarktidy. Z míst, kde jsou celosvětově nejčistší vody - bez rtuti, toxických látek a těžkých kovů. Ekologická těžba krunýřovky i následný zpracovatelský proces podléhají přísným kontrolám.

Krilový olej má díky obsahu omega-3 mastných kyselin kladný vliv na kardiovaskulární systém. Je prospěšný pro srdce, cévy, mozek, játra, je součástí ochrany před volnými radikály, před vyšší hladinou cholesterolu i rozvojem aterosklerózy.

KRILOVÝ OLEJ:

Obsahuje omega-3 mastné kyseliny (DHA a EPA) vázané na fosfolipidy - dle studií se vstřebávají až o 50 % lépe než omega-3 z rybího oleje. Navíc nemají chuť ryb a nezpůsobují říhání.
Je zdrojem astaxanthinu, který patří mezi hlavní karotenoidy mořských živočichů. Je užitečný v souvislosti s ochranou před slunečním zářením, posiluje imunitní odpověď organismu, má antioxidační účinky.
Obsahuje značné množství fosfolipidů, které mají kladný vliv na funkci jater a podílejí se na trávení tuků. Jejich nedostatek může způsobit únavu, zhoršení koncentrace, nižší obranyschopnost.
Je zdrojem cholinu (vitamín B8), který bývá označován za „mozkový vitamín“. Má vliv na paměť a dobře fungující nervový systém.

Složení: 1 kapsle: krilový olej Superba BoostTM (Euphausia superba) 590 mg, hovězí želatina, zvlhčující látky: glycerin, sorbitol; čištěná voda, ethylvanilin (aroma). Obal kapsle obsahuje hovězí želatinu.
Obsah účinných látek: v denní dávce: 1180 mg krilového oleje Superba BoostTM (Euphausia superba), zdroj 318 mg omega-3 mastných kyselin (EPA 177 mg, DHA 82,5 mg), 660 mg fosfolipidů, 82,5 mg cholinu, 100 μg astaxanthinu.


Obsah: 60 kapslí/50 g

Doporučené dávkování: 2 kapsle denně.

Návod k použití: ráno, během jídla, zapít. Výrobek není určen dětem do 3 let. Přípravek není určen k používání jako náhrada pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte denní dávkování. Dbejte na různorodou a vyváženou stravu a zdravý životní styl.

Prodávající: FINCLUB plus, a.s., Vendryně 144, 739 94 Vendryně, Česká republika

Výrobce: Hankintatukku Oy, Lehtolankatu 18, FI 03600 Karkkila, Finland